sobota 4. června 2011

Autoblinda AB40 , Italeri 1/35

Do tohoto modelu jsem se pustil , protože už bylo na čase postavit něco kolového . Nejprve jsem prolezl internet abych zjistil , co se dá sehnat za doplňky , ale nakonec jsem dokoupil jen resinová kola . Držáky nářadí jsou ze zbytků leptu z domácího vrakoviště .
Stavba nebyla nijak problematická , muselo se začisťovat a při sestavování korby byla nutná trpělivost . Hodně mi při této fázi pomohlo použití filmového lepidla , kterým jsem docílil minimálních spár .





                                   Pro zbarvení jsem použil barvy Gunze Mr. Color a Valejo .




Pro zablácení jsem použil vlastní přípravky , které se mi podařilo vyvinout . Jde o tekuté přípravky , které se dají nanášet stříkací pistolí a nebo zapouštěním ze štětce .  




Pro vytvoření hrubého , vrstveného bahna vmíchám do těchto přípravků sádru . Nanášení je v tomto případě provedeno cákání ze štětce . Čím bude směs hustější , tím jsou cákance menší a naopak .




Pro vytvoření stečenin používám přípravky přímo z lahvičky . Malým štětcem namaluji čáry ve vertikálním směru , které nechám pár minut zaschnout a potom je začnu rozmývat štětcem ze shora dolů .



Model v rozpatinovaném stavu .




7 komentářů:

  1. No, co dodat. . .u síry vždy za 1 :-D :-D jen jeden dotaz za kolik a kde by se dali popřípadě vaše výrobky sehnat ? Osobně, nebo i někde na prodejně ? díky Honza

    OdpovědětVymazat
  2. Výroba a prodej jsou v plánu . Zatím jsem ve stádiu vyřizování potřebných dokumentů a povolení. Bohužel v tuto chvíli řeším i zdravotní problémy a tak jsem byl nucen přerušit obíhání úřadů . Předpokládaná maloobchodní cena je 109,-Kč . Zatím je hotových sedm odstínů , dva odstíny washe a ředidlo . Vše je v 50ml nádobkách.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak zatím budu čekat, cena i obsah je parádní :-D :-D Doufám že brzo fit, a hlavně, že uvidím modely na ModellBrnu :-D :-D ! ! !

    OdpovědětVymazat
  4. wow, 7 odstínů, takže se můžou těšit i příznivci techniky operující na těch velkých pískovišťích :-)?

    OdpovědětVymazat
  5. Ano. Součástí sedmi základních odstínů je i odstín "písečný prach" a další jsou v plánu .

    OdpovědětVymazat
  6. přeedpokládám 1 lahvička za 109 KČ?

    OdpovědětVymazat
  7. Ano . 109,-Kč za lahvičku . Je to předběžná cena , která se může ještě změnit .

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

McLarem MP4/1B GP Belgie 1982, 3D tisk v měřítku 1/20

 Další dokončený projekt.  McLaren MP4/1B v měřítku 1/20 kompletně zpracovaný 3D technologií. Původně bylo v plánu použít barvy Gravity, ale...