úterý 15. února 2011

Panzer IV D , Tamiya 1/35

Zároveň s Pz.III J pracuji na dlouholetém restu z poličky a tím je Pz.IV D od f. Tamiya . Je to stará stavebnice , která už něco pamatuje .
Doplňky tvoří blatníky a drobné díly zhotovené z plechovky od nápoje .
Barvy jsou použity Gunze Mr. Collor a Vallejo . Pro ztvárnění oprýskané pískové barvy je použita technika laku na vlasy .







Dalším krokem je kompletace podvozku . K zašpinění jsem použil pigmenty CMK odstín tmavý a písečný prach .K vyleštění styčných ploch hnacích a napínacích kol jsem použil leštitelnou barvu Agama odstín ocel .






sobota 5. února 2011

Pz.III J Tamiya 1/35

Dlouhá léta mi ležel tento model v poličce . Jedná se původně o verzi L , kterou jsem předělal s pomocí dílů zbylých ze stavebnic Dragon na verzi J . Na model jsem použil lepty Eduard . Barvy jako obvykle jsou Gunze Mr.Collor. Detaily jsou vybarvené barvami Vallejo . Podvozek je zašpiněn pigmenty Mig productions . Věž a korba od blatníků nahoru je patinovaná novými českými přípravky , které se připravují do prodeje a dostal jsem je k otestování . Ani nevím jejich název , protože lahvičky ještě neobsahují etikety .






Postup stavby . V tuto chvíli se věnuji vezenému materiálu .

Zkompletovaný a napatinovaný podvozek .




K modelu jsem se rozhodl přidat dvě figurky . Pro vybarvování figurek používám barvy Vallejo . Jelikož mi nejde těmito barvami dosáhnout potřebného přechodu při stínování tak stínuji olejovými barvami .






McLarem MP4/1B GP Belgie 1982, 3D tisk v měřítku 1/20

 Další dokončený projekt.  McLaren MP4/1B v měřítku 1/20 kompletně zpracovaný 3D technologií. Původně bylo v plánu použít barvy Gravity, ale...